Skip to content

AIA Redwood Empire Celebrates Design!

The AIA Redwood Empire chapter celebrated the best in North Bay architecture at their Design Awards Gala held at Deerfield Ranch Winery in Kenwood on October 21st. Current AIARE President, Nick Diggins of TLCD Architecture, and Executive Director Wendy Young handed out awards, while juror Mary Johnston, FAIA announced the winners and shared insights from the jury on the winning projects.

The Academic Center at College of Marin, a project by TLCD Architecture + Mark Cavagnero Associates won a Merit Award for a Built Project. 
Academic Center, College of Marin, TLCD Architecture, Mark Cavagnero Associates

“This project elegantly integrates a complex topography with a clear, simple plan organization. Its restrained use of materials and careful proportion create a building that anchors both its site and surrounding campus, reaching out to the neighboring community through a series of outdoor and indoor circulation spaces.”  Jury comments

american agcredit, financial headquarters, tlcd architecture, interior design, architecture

TLCD also received a Citation Award for the new American AgCredit Headquarters in the Built Project category. 

“This project carefully breaks down massing to a human scale through the use of materials that layer light and shadow to mitigate against its inherent horizontality. The variety and character of outdoor spaces, connected visually and directly to interior function spaces, create the sense of a campus where the building’s users can come together. The internal stair provides a unique gathering space for informal encounters.”  Jury comments

tlcd architecture, 520 third street, adaptive reuse, downtown santa rosa, urban redevelopment

Closer to home (and our hearts) was a Citation Award for our new office at 520 Third Street in the Alteration, Rehab, Historic Preservation category. TLCD teamed with a local developer to renovate this building which faces Courthouse Square in Santa Rosa’s downtown core.

This project provides a template for successfully repurposing urban infrastructure to accommodate new uses, acting as a catalyst for further development. The interplay between retained and new elements creates a compelling, unified expression that completely transforms the hermetic switching station into a transparent and well-proportioned urban palazzo.”  Jury comments

The North Bay design community knows how to throw a great party and celebrate the built environment!

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: